3+1 kollagén termék, ami hatásos a ráncok ellen

Mostanra egészen biztos, hogy hallott már a kollagénről és arról, hogy mennyire jó a bőrnek.

Már hosszú évek óta megtalálható a boltok polcain különböző készítmények formájában, különösen a kollagén tartalmú szérumok, porok, tabletták és italok népszerűek.

Ebben a bejegyzésben 3+1 olyan terméket szedtünk össze, amelyek biztosan hatásosak lesznek a ráncok ellen, de mielőtt ezt megtennénk, nézzük mit kell tudni erről a “csodaszerről”.

Mi is az a kollagén?

A kollagén egy aminosavakból álló, rendkívül teherbíró rostos fehérje, amely fontos alkotóeleme a csontoknak, az ereknek, az izmoknak, az ínszalagoknak, az inaknak, a porcoknak, a hajnak, a körömnek és a bőrnek.

Elsődleges feladata, hogy biztosítsa a szövetek rugalmasságát.

Szervezetünk folyamatosan termeli, különböző aminosavakból, vitaminokból (A- és C-vitamin) és ásványi anyagokból (pl. réz) állítja elő.

A baj csak az, hogy nagyjából 25 éves korunk körül a testünk kollagén termelése csökkenni kezd és a folyamat a 40-es éveinkben gyorsul csak fel igazán.

Ezután évente nagyjából egy százalékkal csökken a mennyisége a szervezetünkben, ami többek között a bőr ráncosodását okozza, valamint lelassítja a sebgyógyulást, az izmok regenerációját és a porcsejtek alapállományának képződését.

Ezért lesznek a kor előrehaladtával az ízületek és a csontok is sokkal sérülékenyebbek.

80 éves kor körül a kollagén termelés összességében 75% -al is csökkenhet a fiatal felnőttekhez képest.

Szerencsére megfelelő táplálkozással (elsősorban állati eredetű fehérjék fogyasztásával), valamint étrend-kiegészítők szedésével pótolhatjuk az elvesztett mennyiség egy részét.

Íme 3+1 termék, amit érdemes kipróbálnia:

Öregedésgátló Koncentrált Kollagén Ital

Ár: 12.950 Ft

Öregedésgátló Koncentrált Kollagén Ital

Jól hangzik egy olyan szépségital, mely kicsiny napi adagokban is maximális hatékonyságot nyújt?

Az ízletes Multilady Kollagén Ital önmagában, vagy vízzel, smoothie formájában, teában vagy más módon fogyasztva is rendkívül finom.

Nem tartalmaz cukrot, glutént, tejszármazékot, sem génmódosított alapanyagot, arról nem is beszélve, hogy mangó, narancs és erdei gyümölcs ízben is választható.

Prémium Kollagén Por – az ízületek egészséges működéséért

Ár: 24.690 Ft

Prémium Kollagén Por – az ízületek egészséges működéséért

A narancsízesítésű Multicollagen por mindenképpen a leghatásosabb kollagén termékek közé tartozik, főképpen azért, mert minden egyes napi adagja 5000 mg kollagént tartalmaz. Ráadásul 100% -ban folyadék-alapú, ami sokat tesz azért, hogy könnyebben felszívódjon.

Egy dobozban úgy 30 adagnyi van, amit egy mérőkanál segítségével adhatunk hozzá kb. 2,5 deci vízhez.

A benne található kollagén marha-alapú és az sem utolsó szempont, hogy a napi adagok majdnem 1000 g C-vitamint tartalmaznak, ami szintén hozzájárul a könnyű felszívódáshoz.

Arcfiatalító Arany Szérum Hialuronsavval és Kollagénnel

Akciós ár: 27.890 Ft

Arcfiatalító Arany Szérum Hialuronsavval és Kollagénnel

Lehet, hogy a 24K szérum a drágábbak közé tartozik, de higgyék el, hogy megéri.

24 karátos arany részecskéket tartalmaz, amiről egy ideje már ismert, hogy gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, elősegítve ezzel a sejtek megújulását.

A kollagén természetesen szintén fontos összetevője a krémnek, de nagyobb mennyiségben található benne niacin, hialuronsav és több, különböző peptid is, hogy a lehető legmélyebben hidratálja a bőrt.

Mosható smink- és arclemosó textil korongok

Akciós ár: 3920 Ft

Mosható smink- és arclemosó textil korongok

Noha vannak olyan bőrápolási termékek, amelyek sejtszinten hatnak és olyanok is, melyek csak a bőrhibák kezelésére összpontosítanak, az arclemosó korongok használata az egyik legegyszerűbb módszer a bőr hidratáltságának és tisztaságának megőrzésére.

Ez a mosható, hosszú élettartamú és számtalanszor újrahasználható smink- és arclemosó textil a Multilady kínálatából mindenképpen megéri az árát.

Összegzés

Szerencsére a kollagén-kiegészítő kiválasztása meglehetősen egyszerű, mert szinte mindegy, hogy tengeri-, vagy szarvasmarha eredetű, ital, vagy por formátumú.

Egyiknek sincsenek különösebb előnyei a másik helyett, de mindegyiknek lesznek pozitív egészségügyi hatásai, az biztos.

Ennek ellenére, ha például szépségápolási célokra kívánja használni a kollagént, célszerű megbeszélnie orvosával, hogy jelenleg milyen állapotban van a teste, mert ha az izmainak hiányzik a kollagén, előfordulhat, hogy nem az arca lesz feszesebb tőle. A testünk ugyanis ott fogja hasznosítani, ahol számára a legjobb.