Csontjaink 30 éves korunkig erősödnek, majd fokozatosan gyengülni kezdenek.

A testünk vázát alkotó csontjaink számos ásványi anyagot tartalmaznak, melyek megfelelő utánpótlásához vitaminok és ásványi anyagok szükségesek. A csontritkulás leginkább a nőket érinti, és sajnos nem csupán idősebb korban vagyunk kitéve ennek a veszélynek. Az egészségtelen életmód következtében ugyanis már fiatal korunkban megindulhatnak a csontritkulás kezdeti folyamatai, hiszen csontozatunk nagyjából 30 éves korunkig fejlődik, majd pedig fokozatosan gyengülni kezd.

A MultiLady megalkotása során fontos szempont volt, hogy olyan komplex étrend-kiegészítőt alkossanak meg, amely kifejezetten a nők igényeihez igazodik.

A MultiLady megfelelő tápanyagcsoportja kalciumot, D- és K-vitamint is tartalmaz.

A szervezetnek kalciumra van szüksége az erős csontok építéséhez és fenntartására. A szívnek, az izmoknak és az idegeknek is szüksége van rá a megfelelő működéshez. 35 éves kor után mind a férfiak, mind a nők elveszítik a kalciumot a csontjaikból. A menopauza idején azonban a veszteség mértéke nagyon gyorsan nő. Éppen ezért létfontosságú, hogy a kalciumszint megfelelő legyen ebben az időszakban. Amennyiben testünk kap elég kalciumot, számos egészségügyi problémával szembesülhetünk, melyeknek különösen a nők körében jelentenek kockázatot.

A D-vitaminnak szintén fontos szerepe van a csontok védelmében, hiszen támogatja azok egészségét. Elengedhetetlen ugyanis ahhoz, hogy a szervezet megfelelően szívja fel a kalciumot. A túl kevés D-vitamin a szervezetben izomfájdalmat és gyengeséget okoz. D-vitamin csökkentheti a nők esetében bizonyos típusú rákok kialakulásának kockázatát, ilyenek a hasnyálmirigy-, a bőr-, és a mellrák. A D3-vitamin a terhesség folyamán nélkülözhetetlen a kismama és a magzat számára, továbbá elengedhetetlen a baba egészséges növekedéséhez.

A K-vitamin fontos zsírban oldódó vitamin, amely segíti a véralvadást, megakadályozza a túlzott vérzést, és megőrzi szíve és csontjai egészségét. A MultiLady jóval több, mint számos másik kalciumot tartalmazó termék, hiszen K1-vitamint is tartalmaz, amely fontos kiegészítője a D-vitaminnak, hiszen együtt állítják elő a csontok építéséhez szükséges fehérjét, mely nélkül az ásványi anyagok képtelenek lennének megfelelően összekapcsolódni, hogy sűrű és erős csontozatot alkossanak. K-vitamin nélkül a sejtek nem képesek megfelelően növekedni, hiszen a sejtnövekedés és reprodukció fenntartásáért felelős esszenciális fehérje is a K-vitamintól függ. A közelmúltban végzett kutatások szerint a megfelelő K-vitamin fontos szerepet játszik a szívbetegségek, a csontritkulás, a cukorbetegség, és többféle rák megelőzésében, sőt, még az Alzheimer-kórban is.

A MultiLadyben található kalcium, D-vitamin, és K-vitamin a csontok védelmén kívül tehát számos előnyt jelent minden nő egészségére nézve: védelmet nyújtanak a rák, a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen is.