Amit a Nőknek feltétlenül tudniuk kell a csontritkulásról

Nőknél 4-szer nagyobb az oszteroporózis és a csonttörések kialakulásának kockázata. Íme néhány tény:
  • A csontritkulásban szenvedő betegek 80%-a nő.
  • Körülbelül minden második, 50 év feletti nőnél a csontörésekért nem az elesés felelős hanem az oszteroporózis.
  • A nők esetében a csípő törésének a kockázata megegyezik az emlő-, méh- és petefészekrák együttes kockázatával.

       

      Több oka van annak, hogy a nők nagyobb valószínűséggel szenvednek csontritkulásban, mint a férfiak:

      • A nők csontja általában kisebb, vékonyabb, mint a férfiaké.
      • Az ösztrogén, a nőkben a csontokat védő hormon, élesen csökken, amikor a nők menopauza idején, ami csontvesztést okozhat. Ezért növekszik az oszteroporózis kialakulásának esélye, amikor a nők menopauzába érnek.

       Az emberek azt hitték, hogy az oszteoporózis az öregedés elkerülhetetlen része. Ma sokkal többet tudunk arról, hogyan lehet megelőzni, felderíteni és kezelni a betegséget. Ön soha nem túl fiatal vagy túl idős, hogy ne tuddjon vigyázni a csontjaira. A helyes életmód segíthetnek a csontok védelmében és csökkenthetik az oszteroporózis esélyét.     

      Menopauza: A cselekvés ideje 

      Amikor egy nő menopauza előtti időbe ér az ösztrogénszint rohamosan elkezd esni ami csontvesztéshez vezethet. Néhány nőnél ez a csontvesztés gyors és súlyos lefolyású lehet. Két fő tényező van, amely befolyásolja az oszteroporózis kialakulásának esélyét: 

      1. A csontok mennyisége, amikor megérkezik a menopauzába sorsdöntő. Minél nagyobb a csontsűrűsége a menopauza kezdeténél, annál kisebb az esélye a csontritkulás kialakulásának. Ha alacsony csonttömegtel rendelkezik vagy más olyan kockázati tényező volt, amely miatt csontvesztést okozott, akkor nagyobb az esélye az oszteroporózis kialakulásának.
      2. Mennyire gyorsan veszíti el a csontját a menopauza elérése után. Egyes nőknél a csontvesztés gyorsabb, mint másoknál. Valójában egy nő a menopauza utáni öt - hét év alatt csontsűrűségének akár 20% -át veszítheti el. Ha gyorsan elveszíti a csont sűrűségét, akkor nagyobb esélye van oszteroporózis kialakulására.

      Tények és statisztikák az oszteroporózisról:·       

      • Világszerte minden harmadik 50 év feletti nő közül szenved oszteoporotikus csonttörésben
      • A csípő-, gerinc- és alkar törések csaknem 75% -a fordul elő 65 éves vagy annál idősebb nők körében
      • A csípő csonttömegének 10% -os vesztesége 2,5-szeresére növeli a csípőtörések kockázatát
      • Az oszteoporózis hatalmas személyi és gazdasági terhet jelent. Európában az oszteoporózis miatti rokkantság nagyobb, mint a rák által kiváltott fogyatékosság és hasonló vagy nagyobb, mint sokféle krónikus nem fertőző betegség, például reumás ízületi gyulladás, asztma és magas vérnyomás okozta rokkantság
      • A 45 év feletti nőkben az oszteroporózis több kórházban töltött napot jelent, mint sok más betegség, köztük a cukorbetegség, a szívizom-infarktus vagy akár az emlőrák esetében
      • A betegek 5-10% -ánál ismétlődő csípőtörés tapasztalható az első és a második törés közötti átlagos intervallum 3 év volt

       Ezért javasoljuk a MultiLady szedését, napi 2 szem MultiLady és Ön már tett csontjai egészségééert. A MultiLady különleges összetételének köszönhetően megadja ezt a támogatást, így segít, hogy egészséges és boldog életet élhessünk. A mindennapi aktivitással szervezetünk vitaminokat és ásványi anyagokat használ fel, ezért nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel biztosítása szervezetünk számára.

      A csontritkulásos törések komoly, többnyire visszafordíthatatlan változásokat okoznak az életminőségben: csökken vagy megszűnik a munkaképesség, a beteg elvesztheti az önellátásra való képességét, vagyis élete végéig mindennapos segítségre szorul, illetve a következmények között a halál is szerepelhet. A Nemzeti Osteoporosis Alapítvány adatai szerint a csípőtáji törések után fél évvel minden hatodik beteg meghal. A következmények súlyosságát tekintve az sem elhanyagolható – mutatott rá a szakorvos -, hogy az önállóság elvesztése, a másokra szorultság és az elesettség érzése pszichésen is igen megterhelő a beteg számára.

       

       

      A leggyakrabban előforduló, csontritkulásból eredő törés a csigolyatörés – tette hozzá  Hamadeh Fuad – ami akár úgy is bekövetkezhet, hogy az érintett nem észleli, sokszor csak a hát egyre nagyobb fokú görbülete, vagy a testmagasság csökkenése hívja fel a figyelmet a bajra. A legnagyobb veszélyt az újbóli törések jelentik, melyek láncreakcióvá sokasodva tartós mozgáskorlátozottságot okozhatnak. Hazánkban a mozgássérültek mintegy 30 százaléka csontritkulás miatt válik tartósan mozgáskorlátozottá.

      Válassza a 2+1 gazdaságos kiszerelést ahol Ön 1 hónap egészséget INGYEN kap. Ezért javasoljuk Mi is és Orvosaink is a MultiLady szedését, napi 2 szem MultiLady és Ön már tett csontjai egészségééert.