Csontritkulás - korunk "néma járványa"

Kevesen veszik komolyan ezt a "néma járványként" is ismert betegséget. Pedig a megelőzés alapvető fontosságú!

Az oszteoporózis, azaz hétköznapi nevén a csontritkulás, csökkent csontkeménységgel jellemzett csontbetegség, mely csonttörésekre való fokozott hajlammal jár.

Az összes oszteoporózis  80%-a a posztmenopauzában lévő nőket érinti, Magyarországon az 55 év feletti nők 24%-a szenved csontritkulásban.

A csontritkulás kialakulása lassú folyamat, és tüneteket csak későn okoz, a nőknél sajnos nagyobb eséllyel és korábban alakulhat ki a betegség. Ráadásul a nőknek általában kevesebb a csonttömege, mint a férfiaknak, és a változókor alatt zajló hormonváltozások is nagyobb mértékben csökkentik a csontok sűrűségét.
A csontritkulás során a csontok tömege és mésztartalma csökken, amely fokozott törékenységgel, a spontán törések kockázatának megemelkedésével járhat.
A betegség Magyarországon körülbelül 1 millió embert érint, melynek következtében átlagosan évi 120 ezer csonttörés történik.
Az esetek 80%-át az elsődleges oszteoporózis adja, ide tartozik a posztmenopauzális és az időskori, öregedéssel összefüggő csontritkulás is.
Nőknél négyszer gyakoribb, mint a férfiaknál, esetükben legtöbbször a változókor vagy az egyéb eredetű ösztrogénhiány áll a háttérben, de az elsődleges csontritkulás mindkét nemet érinti.
csontritkulás
Évente közel 20 ezer csukló-, 20 ezer combnyaktörés, 30 ezer csigolyatörés és további 30 ezer egyéb csonttörés írható a betegség számlájára.
Mindezekből következik, hogy az egyéneknek és a szakembereknek lehetőség szerint mindent meg kell tenniük azért, hogy az első törés ne következzen be.

Ezért nagyon fontos a megelőzés, napi 2 tabletta MultiLady hozzájárul az egészséges csontozathoz.

A MultiLady különleges összetételének köszönhetően megadja ezt a támogatást, így segít, hogy egészséges és boldog életet élhessünk. A mindennapi aktivitással szervezetünk vitaminokat és ásványi anyagokat használ fel, ezért nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott tápanyagbevitel biztosítása szervezetünk számára. A mai felgyorsult világban az emberek döntő többsége tápanyag-szegény ételeket fogyaszt, amelyek nem, vagy csak csekély mennyiségben tartalmazzák az alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat. A nem megfelelő táplálkozás pedig hosszú távon súlyos következményekkel járhat. Az étrendkiegészítők és multivitaminok, mint a MultiLady, így kiváló és egyszerű megoldást nyújtanak arra, hogy táplálkozási hiányosságainkat pótoljuk.